Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

11ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΥΣΠΕ Τετάρτης 17-4-2019


Άγγελος Πούλος
E-mail:poulos.agg@gmail.com
Τηλ :6932250073

Γιάννης Ρούπας
E-mail:groyp@sch.gr
Τηλ: 6945990525

17-4-2019

11ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΥΣΠΕ Τετάρτης 17-4-2019




Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής, την Τετάρτη 17-4-2019, συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα εξής:
Θέμα 8ο

Καταψηφίζουμε την επικύρωση οργανικών κενών για μεταθέσεις σχολικού έτους  2018-2019
Η Αν. Αττική είναι μια πολύπαθη περιοχή με σοβαρές και επιπρόσθετες δυσκολίες σε σχέση με άλλες Διευθύνσεις. Παρόλα αυτά δεν έχει υπάρξει από τη Διοίκηση και την πολιτεία καμία σοβαρή πρόβλεψη ούτε έχει πραγματοποιηθεί κάποια ουσιαστική ενέργεια για τη σύσταση οργανικών θέσεων, που να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Μια σύσταση οργανικών θέσεων που είναι απαραίτητες για την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης, μέσα από τη διασφάλιση και τη σταθερότητα της εργασίας των Συναδέλφων. Αντίθετα, κάθε χρόνο επαναλαμβάνεται η ίδια ιστορία, στις πλάτες μαθητών-εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους με πλήθος Συναδέλφων να βρίσκονται στη διάθεση για πολλά χρόνια, με την πρόσληψη εκατοντάδων αναπληρωτών-ομήρων κάθε χρόνο από την αρχή, με σχολεία που οι οργανικές τους θέσεις είναι πολύ μικρότερες σε αριθμό σε σχέση με τις λειτουργικές και πάει λέγοντας. Είναι απολύτως ξεκάθαρο πως έχει ξεπεραστεί κάθε όριο και πως αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί.
Καταψηφίζουμε την επικύρωση των οργανικών κενών για τις μεταθέσεις του σχολικού έτους 2018-19, γιατί δεν ικανοποιεί σε καμία περίπτωση τις πραγματικές ανάγκες της Αν. Αττικής και καλούμε τη διοίκηση να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι τους Συναδέλφους και στους μαθητές της περιοχής μας.
Καλούμε τους Συλλόγους και την Ομοσπονδία να δώσουμε όλοι μαζί τον αγώνα, ώστε να ιδρυθούν όλες οι οργανικές θέσεις που απαιτούνται στην περιοχή της Αν. Αττικής. Δε θα σταματήσουμε, ώσπου όλοι οι Συνάδελφοι που είναι στη διάθεση να τοποθετηθούν σε οργανικές θέσεις, που έπρεπε ήδη να έχουν ιδρυθεί, και μέχρι να υπάρξει ταύτιση οργανικών και λειτουργικών κενών σε όλα τα σχολεία. Να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση με Συναδέλφους που τρέχουν κάθε χρόνο από σχολείο σε σχολείο, με επισφάλεια εργασίας και με ζωές λάστιχο.
Καταγγέλλουμε τη διοίκηση στο σύνολό της και το Υπουργείο Παιδείας, γιατί με τις συνειδητές πολιτικές της λιτότητας, των πληθωρικών τμημάτων, την ανυπαρξία μόνιμων διορισμών για τόσα χρόνια και με όλες τις γνωστές τακτικές, έχουν επιφέρει σοβαρό πλήγμα στην εκπαίδευση και έχουν μεγιστοποιήσει την ελαστική εργασία. Μάλιστα στην πρόταση που ήρθε για επικύρωση στο ΠΥΣΠΕ, δε συμπεριλαμβάνονται ούτε καν αυτές οι 30 οργανικές που είχε προτείνει η Δ/νση Αν. Αττικής τον περασμένο Νοέμβριο, οι οποίες ασφαλώς και είναι σταγόνα στον ωκεανό αλλά είναι ενδεικτικό των ρυθμών με τους οποίους λειτουργεί η διοίκηση καθώς και του ενδιαφέροντος που δείχνει για το πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα. Τους καλούμε να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τη βελτίωση της δημόσιας εκπαίδευσης, όπως είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα για μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Να ιδρυθούν οι οργανικές θέσεις που απαιτούνται στο σύνολό τους και να εξασφαλιστεί μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους Συναδέλφους.

Θέμα 1ο

Τροποποιήθηκαν οι τοποθετήσεις όλων των εκπαιδευτικών μετά την επιστροφή Συναδέλφων από άδειες διάφορων κατηγοριών.


Θέμα 2ο

Υπήρξε θετική γνωμοδότηση χορήγησης άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή στο σύνολο των Συναδέλφων που είχαν αιτηθεί εκτός μιας αίτησης, η οποία απορρίφθηκε λόγω αίτησης ίδρυσης ατομικής επιχείρησης, που απαγορεύεται ρητά από τον νόμο.


Θέμα 3ο

Υπήρξε θετική γνωμοδότηση χορήγησης συνάφειας μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών εκτός μιας αίτησης, η οποία απορρίφθηκε λόγω μη αναγνώρισής της από τον ΔΟΑΤΑΠ.




Θέμα 4ο

Αναγνωρίστηκε η προϋπηρεσία για μισθολογική εξέλιξη βάσει του Ν4354/2015 και χορηγήθηκε το ΜΚ των τελευταίων αναπληρωτών.



Θέμα 5ο


Αποσπάστηκε στη διεύθυνση ΠΕ Ανατολικής Αττικής, ως υπεύθυνος Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού, ο Συνάδελφος  εκπαιδευτικός ΠΕ11, Αδαμόπουλος Κώστας.

Θέμα 6ο


Απολύεται εκπαιδευτικός λόγω σωματικής ή πνευματικής ανικανότητας μετά από απόφαση δευτεροβάθμιας υγειονομικής επιτροπής και συνταξιοδοτείται.

Θέμα 7ο

Αποφασίστηκε διαθεσιμότητα εκπαιδευτικού λόγω ασθένειας, για ένα μήνα, γιατί υπερέβη το όριο των αναρρωτικών αδειών.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Σας καλούμε να παρακολουθείτε την αναλυτική ενημέρωση που στέλνουμε για το ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής και μη διστάζετε να επικοινωνείτε αμέσως μαζί μας για οποιοδήποτε θέμα ή απορία προκύπτει. Επίσης σας βεβαιώνουμε πως έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στη δική σας κρίση. Είμαστε εδώ, έξω και πέρα από παρατάξεις, για να εκφράσουμε το σύνολο των Συναδέλφων, όλους εσάς που μας εμπιστευτήκατε να σας εκπροσωπούμε στο ΠΥΣΠΕ. Για μας υπάρχουν μόνο Συνάδελφοι και τίποτε άλλο.
‘Όσο για τη λάσπη που μπήκε το τελευταίο διάστημα στον ανεμιστήρα, σε σχέση με τη στάση μας στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, είναι απολύτως βέβαιο και όπως ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει,  η πραγματικότητα την επιστρέφει πίσω σε όσους την τοποθέτησαν.


ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ